Hoe chocoladetruffels maken?
Recept chocoladetruffels.
INGREDIENTEN:
voor 400 g truffels.
-450 gram fondant chocolade
-165 ml room
-35 gram ongezouten boter
-80 g cacaopoeder
-2 tl + 1 liter water
-Breng de liter water aan het koken in een medium kookpot.
-hak de chocolade in blokjes en voeg deze blokjes in een kleine pot samen met 2tl water.
-Zet de pot met chocolade in de pot met kokend water.
-smelt de chocolade al roerend.
-Eens gesmolten, voeg de room toe en roer tot een glad gehaal.
-Zet het vuur af. en zet de de pan op koele plaats tot ze volledig koud is.
– Breng het water terug aan het koken.
–Zet de pot met chocolade terug in het kokend water en voeg de boter toe. Roer tot een homogeen geheel.
-Haal terug van het vuur. Doe de chocolade in een grote kom. Laat gedurende 8u afkoelen en opstijven in de koelkast.
-Haal de kom uit de koelkast. Rol in de palm van je hand kleine bolletjes uit de chocolade, en rol deze vervolgens door de cacao. Doe zo verder tot het volledige chocolademengsel op is.
-Even in de ijskast, Klaar om op te dienen!