Recept voor pannenkoeken
Recept voor pannenkoeken. Wij zochten het voor je uit:
Stap 1. De ingrediënten
2 eieren
125 gram bloem
2,5 deciliter melk
1 mespuntje zout
olijfolie
Stap 2. De bereiding
Voeg de bloem toe in een grote kom. Breek hierna de eieren en doe ze bij de bloem.
Giet er al kloppend de melk beetje bij beetje bij. Klop net zo lang door tot het beslag glad is en maak brede ronde draaibewegingen.
Op het eind het zout toevoegen en roer opnieuw.
Laat het beslag één uur tot rust komen.
Giet hierna een beetje olie in een schaaltje.
Verhit een goede antikleefpan. Pak een kwastje of een stuk keukenpapier en drenk het in de olie. Vet hiermee de pan goed in.
Wacht tot de pan volledig is verhit en giet er een halve soeplepel van het beslag in.
Verspreid het beslag over heel de pan door middel van roeren.
Bak de pannenkoek aan beide kanten gedurende 1 a 2 minuten. Draai ze zorgvuldig en niet te snel met een spatel of gooi ze in de lucht zodat ze draaien.
De pannenkoeken zijn warm te houden in een schotel au bain-marie.
Herhaal het proces tot het beslag op is.