Recept voor osso bucco


Recept voor osso bucco. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediënten

1 laurierblad
4 sneden kalfsschenkel
een takje tijm
een peterselie
4 uien
2 teentjes look
1 wortel
250 gram chamignons
beetje olijfolie
tomatenblokjes
1 deciliter droge witte wijn
peper en zout
¼ l rundsbouillon

Stap 2. De bereiding

Bak de kalfsschenkel aan twee kanten bruin in de olijfolie.

Haal het vlees uit de pot en doe er fijngesneden uien bij.

Laat de look hierin gaar bakken en blus het met wijn.

Snijd de wortel fijn, doe dit ook met de tomaten en de laurier.

Voeg er tijm en peterselie aan toe. Leg het vlees er op.

Voeg peper en zout toe. Giet er bouillon overheen.

Laat het 1 uur zachtjes stoven.

Snijd de champignons in schijfjes.

Voeg alles aan het vlees toe en laat het een half uur stoven.

Doe het vlees in een verwarmde schotel.

Doe er saus bij.

Laat het inkoken en giet het over de kalfsschenkel.

Smakelijk!



Plaats een reactie