Recept vispannetje
Recept vispannetje. Wij zochten het voor je uit:
Stap 1. De ingrediënten
200 gram zalmfilet
200 gram tongfilet
20 gram gepelde garnalen
75 gram boter
75 gram bloem
125 gram witte champignons
150 gram gemalen kaas
40 centiliter visfumet
10 centiliter droge witte wijn
40 centiliter room
gehakte peterselie
peper
zout
Stap 2. De bereiding
Als je een vispannetje wilt maken moet je beginnen om de zalmblokjes te pocheren. Dit doe je ook met de tongfilet.
Het pocheren vindt plaats in de visfumet en dit doe je tot ze half gaar zijn.
Vervolgens haal je de vis uit het kookvocht.
Dan ga je de boter laten smelten en meng je deze met bloem tot een roux.
Dit laat je vervolgens afkoelen.
Als dit klaar is laat je de visfumet inkoken.
Dit giet je over de roux en dan ga je goed mengen.
Je hebt ook nog champignons nodig, deze doe je in een beetje boter en voeg je toe bij de visfumet.
Doe er vervolgens de room en witte wijn bij.
Dan ga je het tot de helft weer opnieuw in laten koken en ga je het op smaak brengen met pezo.
Als dit klaar is haal je het van het vuur en voeg je gemalen kaas en garnalen toe.
Doe de vis in een vuurvaste schotel en doe de saus er over heen.
Bestooi de vis met gemalen kaas.
Dit laat je vervolgens gratineren op 220 graden. Dan kan er nog peterselie over.
Een serveertip: Met smeuïge aardappelpuree