Recept tomaten
Recept tomaten. Wij zochten het voor je uit:
Tomaten kan je op oneindig veel manieren bereiden.
Gewoon rauw, gewassen met of zonder schil. Heerlijk met wat zout. Of ook heerlijk met wat Herbemare-zout.
Anderzijds ook rauw in partjes met wat fijngesneden ui en een vinaigrette.
Vinaegrette gekocht, maar zo simpel zelfgemaakt, onthou enkel: 3/4 olie op 1/4 azijn. Kies dan bijvoorbeeld olijfolie of salade-olie, en balsamico-azijn (bruin) of witte wijnazijn of gewoon citroen da’s pas fris.
Voeg wat mosterd toe en peper en zout en klaar is je vinaigrette.
Tomaten kan je uiteraard ook gebruiken in je spaghetti, je lasagne, je moussaka, als pizzabodem wat dan een tomatenpesto heet.
Er bestaan ook zongedroogde tomaatjes. Je kan dit zelf proberen maar kopen is gemakkelijker natuurlijk, de olie erbij niet wegdoen, zeker gebruiken als basis van je vinaigrette of om scampi’s in te bakken.
Tomaten kan je ook gehalveerd in de oven zetten met wat gratin-kaas op, oogt erg mooi maar wel klassiek.
Tomaten worden ook vaak gevuld, denk aan de Griekse variant hiervoor met rijst en gehakt en wat rozijntjes. (de rijst wel eerst koken en het gehakt rul bakken!)
Je kan ze ook koud vullen met heerlijke handgepelde grijze garnaaltjes en verse mayo, op een bedje verse sla staat garant voor een topper van formaat: Tomaat Garnaal.
Tomatensap kan je dan weer drinken. Vers maar ook gekocht.