Recept sushi
Recept sushi. Wij zochten het voor je uit:
Spoel 250 gram sushirijst heel goed met koud water. Laat best goed uitlekken.
Kook nu een vijftal minuten met 300 ml water.
Zet op laag vuur en laat 5 minuutjes ‘wellen’ met deksel op nu.
Zet het vuur nu uit en doe er het deksel af en laat een kleine 10min ‘trekken’, eventueel met natte doek erover om uitdrogen te voorkomen.
Kook nu apart 4 eetlepels sushiazijn met 2 theelepels kristalsuiker en 2 theelepels zout.
Meng dit nu onder de rijst. Dek zeker nu af met een vochtige doek tot gebruik.
Neem mooie serveerbordjes en maak langwerpige bolletjes rijst. Kleeft héél erg.
Koop ook rauwe vis: rauwe zalm, rauwe kabeljauw en lichtgekookte grote garnalen of gamba’s of scampi’s.
Tonijn is vaak duur en wordt ook zeldzaam.
Snij de vis in mooie fijne reepjes en smeer een heel dun laagje aan de minst mooie kant in met wasabi-crème.
Leg nu de vis met de wasabikant op de rijst.
Ziezo! Klaar!
Serveer met apart in een potje soya en een toefje wasabi erbij en eventueel flinterdun gesneden enkele schijfjes verse gember.
Smakelijk!