Recept snert
Recept snert. Wij zochten het voor je uit:
Stap 1. De ingrediƫnten
1 hamschijf van 500 gram
150 gram zuurkoolspek
500 gram prei
400 gram erwten
1 grove rookworst
1 selderijknol
1 winterwortel
1 bosje selderij
2 aardappelen
1 bouillonblokje
roggebrood
peper en zout
Stap 2. De bereiding
Laat de erwten koken en haal het schuin indien nodig weg.
Voeg hier de zuurkoolspekjes bij en kook alles ongeveer twee uur, zodat het helemaal gaar is.
Snij vervolgens de prei, wortel, knolselderij en gehakte selderij en voeg deze toe, samen met de rauwe aardappelen en rookworst.
Nog wat bouillonblokjes toevoegen en eventueel wat extra water.
Nog 30 minuten laten pruttelen.
Haal hierna het vlees uit de soep en snij dit in stukken.
Stop het terug in de soep en je hebt een heerlijke snert.
Heerlijk met roggebrood met mosterd!