Recept pastinaak


Recept pastinaak. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediênten

750 g runderschenkels
100 g spekblokjes
400 g zilveruien
4 pastinaken
2 teentjes knoflook
runderfond (of bouillon)
20 ml cognac
500 ml rode wijn
tijm
peper en zout

Stap 2. De bereiding

Neem de zilverui en knoflook en pel deze. N

eem de pastinaken en schil deze.

Neem het spel en verdeel dit over de bodem van de pan.

Laag het smelten en doe er uitjes bij. Ook het vlees en peper en zout mogen er bij.

De look kan boven de pan worden geperst en er mogen nu tijm en spek bij worden gedaan.

Doe er nu cognac en rode wijn overheen.

Dek de pan af, laat het 3 uur sudderen.

Doe er af en toe runderfond bij.

Proef af en toe en doe peper en zout er bij voor de smaak.

Laat de saus binden met maiszetmeel.

Serveer het met gekookte aardappels.

Smakelijk!



Plaats een reactie