Recept paella
Recept paella. Wij zochten het voor je uit:
Verhit wat olijfolie in een diepe antikleefpan en bak een in stukjes gesneden kippenfilet langs alle kanten wat aan.
Voeg 3 gehakte knoflookteentjes en 2 gehakte ajuinen toe, een in blokjes gesneden (rode) paprika en een stuk of 4 trostomaten in kleine partjes en laat even sudderen.
Haal alles uit de pan.
Verhit wat olijfolie in de pan en bak +-200gr paƫlla of langkorrelrijst tot de korrels mooi glimmend zijn.
Blus met 1/2 liter kippenbouillon en een glas witte wijn, voeg alles terug toe en breng aan de kook.
Breng op smaak met peper, zout en een doosje saffraandraadjes.
Laat samen een halfuurtje zacht sudderen. De bedoeling is dat het vocht opgenomen is door de rijst.
Voeg op het einde 500gr goed gespoelde mosselen en +- 8 gamba’s toe of langoustines en laat nog 8 minuten verder garen.
!Buen Provecho! (Smakelijk!)