Recept moussaka


Recept moussaka. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De benodigdheden

400 gram lamsgehakt
500 gram aardappelen
200 gram geraspte kaas
2 aubergines
1 blik gepelde tomaten
1 ui
1 teen knoflook
1 eetlepel olie
1 theelepel gedroogde oregano
1 deciliter slagroom
1 ei
citroensap
peper en zout

Stap 2. De bereiding

Schil eerst de aardappelen en snij ze vervolgens in dunne schijfjes.

Laat de aardappelen nu 10 minuten koken en giet ze vervolgens af.

Stoof nu de ui en de knoflook aan in wat boter.

Voeg dan het gehakt toe en bak dit mooi bruin aan.

Voeg nu de oregano toe en breng op smaak met peper en zout.

Snij de aubergines in dunne schijfjes en besprenkel ze met wat citroensap.

Laat de gepelde tomaten uitlekken en roer ze door het gehaktmengsel.

Voeg nu de aubergines toe en laat dit 15 minuten samen sudderen.

Neem een kom en meng er de slagroom, het ei en de helft van de geraspte kaas in.

Vet een ovenschaal in en leg hierin laag voor laag de aardappelschijfjes, het gehakt-aubergine mengsel en eindig met een laagje aardappelschijfjes.

Tot slotte giet je er de slagroom er over en bedek je het met de overschot van de geraspte kaas.

Plaats de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Smakelijk.



Plaats een reactie