Recept met rosbief
Recept met rosbief. Wij zochten het voor je uit:
Stap 1. De ingrediënten
600 gram rosbief
200 gram sjalotjes
250 mililiter rode wijn
200 mililiter creme fraiche
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel mosterd
1 blaadje laurier
peper,zout
Stap 2. De bereiding
Pak de sjalotjes en snij deze, na ze te hebben geschild, in twee stukken.
Kruid het rosbief met peter en bak dit aan in de pan (aan alle kanten).
Vervolgens voeg je de gesneden sjalotjes toe en bakt deze enkele minuten samen met het vlees mee.
Ondertussen maak je ook de wijn warm, zodat je deze bij het gerecht kunt doen.
Nog even de laurier erbij doen, zodat het vlees ongeveer 25 minuten kan stoven in de pan.
Na deze 25 minuten haal je het vlees uit de pan en zorgt dat dit vlees warm blijft. In tussentijd maak je een mengsel van mosterd en crème fraiche. Deze gaat mee in de pan voor de saus.
De laurier verwijder je uit de saus. Nu kun je de saus op hoog vuur laten inkoken. Nu pak je het vlees weer, snijd dit in stukken en zout het aan naar eigen smaak.
Ook de saus kun je nog op smaak maken met wat peper en zout.
Heerlijk te eten met bijvoorbeeld aardappelkroketten en schorseneren.