Recept met kip
Recept met kip. Wij zochten het voor je uit:
Stap 1. De ingrediƫnten
Een braadkip
kippenbouillonblokjes
Maizena Roux of Express voor witte sauzen
runds/varkensgehakt zo’n 150gram
een bakje verse champignons
4 voorgebakken bladerdeeggebakjes met dekseltje
boter en bloem en een melk
eventueel peterselie ter afwerking
Stap 2. De bereiding
Begin met van het gehakt kleine balletjes te rollen.
Kook de balletjes in zo’n halve liter water, voeg een kippenbouillonblokje toe.
Kook ook de kip gaar met water tot ze net onder staat, met een tweetal kippenbouillonblokjes.
Eventueel kan je hierbij ook een wortel versneden en selder en een preiwit doen, maar dan moet je dat erna terug uitzeven.
Snij de champignons in schijfjes en bak aan in een weinig olijfolie of boter in een pan KORT en zet apart.
Neem een heel diepe kom, doe er flink wat boter in zo’n 100gram, laat smelten en doe dan evenveel gram aan bloem erbij.
Belangrijk dat je dit goed mengt en dan begin je de melk erbij te roeren tot je een mooie saus krijgt maar nog vrij vast.
Voeg dan ook de bouillon van de balletjes erbij en ook de bouillon van de kip die ondertussen gaar is.
Goed mengen…aandikken met maizena naar wens…
De kip ontleden en de mooiste stukken versnijden in hapklare delen en samen met de balletjes en champignons toevoegen bij de saus.
Voeg ook nog een tweetal lepeltjes madeirawijn toe als je staan hebt, zeker ook peper en zout.
Neem de warme borden met de toch wat opgewarmde bladerdeeghapjes (in de oven afgebakken bijvoorbeeld) en schenk er de vol-au-vent in, afwerken met peterselie.
Smakelijk