Recept lamsbout


Recept lamsbout. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

1 lamsbout
2 teentjes knoflook
enkele takjes platte peterselie
enkele blaadjes verse munt
4 eetlepels geschaafde amandelen
50 g gemalen kaas
4 grote zachtkokende aardappelen
1 botje rapen
1 eetlepel mierikswortelpasta
2 dl melk
3 dl room
1 teentje knoflook
100 g gemalen kaas
1/2 witte kool
boter
olijfolie
grof zeezout
nootmuskaat
peper en zout

Stap 2. De bereiding

Kruid de lamsbout met peper en zout (het liefste grof zeezout).

Bak de lamsbout aan in boter.

Snipper vervolgens de munt, peterselie en knoflook fijn.
Hak vervolgens de amandelen fijn en doe ze bij de knoflook, peterselie en munt.

Nog wat Parmezaan erdoor.

Hierna kun je de lamsbout op de ovenplaat leggen.

Doe hier wat vocht overheen van het braden en smeer de bout vervolgens in met het kruiden geheel wat je hierboven hebt voorbereid.

Wat olijfolie eroverheen, zodat het geheel niet kan verbranden.

Doe de bout ongeveer een uur in de oven op 170 graden.

Nu kun je beginnen aan de gratin.

Breng de room en melk aan de kook en roer hier een teentje knoflook in.

Snij ondertussen de aardappelen in schijfjes, verdeel deze over een ingevette ovenschaal en smeer allen in met mierikswortelpasta.

Haal het teentje knoflook uit het mengsel van room en melk en giet dit geheel over de aardappels.

Nog wat kaas eroverheen en zet dit nog maximaal 40 minuten in de oven bij het vlees.

Serveer de gratin met kool.

Blancheer deze in gezout kokend water.

Wacht tien minuten voordat je het vlees aansnijdt.

Smakelijk!



2 Reacties

  1. Fred Kaauw says:

    Ik had graag geweten hoe je een stuk lamsvlees moet braden en vooral hoe lang

  2. Fred Kaauw says:

    Hoelang braad je een stuk lamsvlees van een pond.

Plaats een reactie