Recept konijnenbout
Recept konijnenbout. Wij zochten het voor je uit:
Stap 1. De ingrediƫnten
4 konijnenbouten
3 laurierblaadjes
2 blikjes tomatenpuree
2 uien
300 gram sjalotjes
2 deciliter bouillon
1,5 deciliter rode port
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
4 kruidnagels
snuifje zout
Stap 2. De bereiding
Eerst pellen we de uien en snipperen we ze fijn.
Vervolgens gaan we de konijnenbouten inwrijven met het zout.
Pel nu de sjalotjes en halveer ze.
Pel de knoflook.
Stoof de uien mooi aan in wat olie en voeg hieraan de knofloof toe.
Voeg de kruidnagels en het laurierblad toe.
Vervolgens laten we dit nog 4 minuten verder stoven en gaan we dit op een bord leggen.
Bak nu in dezelfde pan de konijnenbouten mooi bruin aan.
Hierna voegen we het uimengsel, de tomatenpuree en de bouillon toe.
Laat dit nu 30 minuten stoven door een deksel op de pan te leggen.
Tot slotte voegen we de sjalotjes, de port en 1,5 deciliter water toe.
Nu gaan we dit 2,5 uur laten stoven op een zacht vuurtje.
Smakelijk!