Recept gratin


Recept gratin. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De benodigdheden

1,5 kilo aardappelen
1 liter koksroom
2 zakjes geraspte kaas
2 uien
1 bosje peterselie
1 bosje bieslook
10 teentjes knoflook

Stap 2. De bereiding

Eerst gaan we de uien fijnsnijden. Vervolgens stoven we deze uien even aan in wat boter.

Voeg nu na enkele minuten de fijngehakte teentjes knoflook en de fijngehakte bieslook toe.

Tot slotte gieten we er de koksroom bij en brengen we dit geheel aan de kook.

Roer dit geheel af en toe eens goed door.

Dit geheel moet 20 minuten koken.

Neem nu de aardappels, schil deze en snij ze in dunne schijfkes.

Blancheer de aardappels tot ze beet gaar zijn.

Laat de aardappels vervolgens 10 minuten afkoelen.

Pak de ovenschaal, vet die in met wat boter, leg daar als eerste aardappel in, dan wat saus, dan wat kaas en zo ga je door tot het op is.

Bovenaan strooi je nog wat extra kaas.

Zet de ovenschaal nu in de oven op 180 graden gedurende 30 minuten.

Smakelijk!



Plaats een reactie