Recept garnaalkroketten


Recept garnaalkroketten. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

100 gram gemalen kaas
250 gram grijze garnalen
4 eiwitten
80 gram bloem
80 gram boter
50 centiliter water
25 centiliter melk
1 blokje visbouillon
paneermeel
bloem
nootmuskaat
peper
tomatenpuree

Stap 2. De bereiding

We beginnen met het maken van een roux met boter en bloem.

Vervolgens doen we het water in een kookpot en brengen we dit aan de kook.

We voegen hieraan ook het visbouillonblokje toe.

Wanneer dit kookt voegen we ook de melk toe en kruiden we naar eigen smaak met peper en nootmuskaat.

Dit geheel gaan we nu binden met de roux tot je een mooie dikke saus krijgt.

Laat even doorkoken onder voortdurend roeren!

Voeg nu een halve theelepel tomatenpuree toe.

Zet vervolgens het vuur af, en voeg de gemalen kaas toe en nadien meng je er de garnalen door.

Besmeer een schotel met olie en doe hier de garnaalmassa in.

Laat dit afkoelen en laat het vervolgens een nacht rusten in de koelkast.

Snij nu blokjes uit de garnaalmassa en paneer deze.

Bak de kroketten ongeveer 3 Ć  4 minuten goudbruin op 170 graden.

Smakelijk!



Plaats een reactie