Recept appeltaart
Recept appeltaart. Wij zochten het voor je uit:
Stap 1. De benodigdheden
1 ei
400 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram boter
200 gram basterdsuiker
zout
Goudreinetten
50 gram rozijnen
70 gram suiker
kaneel
beetje citroensap
Stap 2. De bereiding
Meng eerst de bakmeel, de suiker en het zout.
Voeg nu het ei en de boter toe en kneed dit geheel vervolgens goed door.
Plaats dit nu even in de koelkast.
Snij de appels in schijven en was de rozijnen.
Meng nu de kaneel , de suiker en het citroensap onder de appels en de rozijnen.
Smeer de bakvorm nu in met wat boter en gooi er wat meel in zodat de taart straks makkelijk loskomt.
Het grootste deel van het deeg uitrollen met een deegroller en dit netjes in de bodem en de zijkanten van de vorm plakken.
Vul dit nu op met de appelvulling en verdeel dit gelijkmatig over de oppervlakte.
Met de rest van de deeg kan je mooie repen snijden en deze gekruist over elkaar heen leggen.
Bestrijk deze daarna met wat eigeel.
Als de over klaar is met voorverwarmen plaats je de appeltaart een uur in de oven.
Laat de taart nu afkoelen.
Smakelijk.