Recept appelcake
Recept appelcake. Wij zochten het voor je uit:
Stap 1. De ingrediënten
4 eitjes
250 gr witte suiker
1 à 2 zakjes vanillesuiker
250 gr zelfrijzende bloem
160 gr boter
1 grote stoofappel
Stap 2. De bereiding
Verwarm de oven voor op 170°C.
Laat de boter smelten op een zacht vuurtje.
Doe de eitjes in een beslagkom, voeg de suiker en vanillesuiker toe. Goed mixen.
Giet de gesmolten boter erbij, opnieuw mixen.
Roer de gezeefde bloem onder het mengsel met een lepel.
Schil de appel snij in 8 partjes.
Vet de rechthoekige cakevorm in.
Giet 2/3de van het beslag in de cakevorm, duw de appelpartjes erin en giet de rest van de deeg erover.
Een uurtje in de oven laten bakken. Uit de cakevorm halen en laten afkoelen op een taartrooster.