Hoe zeep maken?
Hoe zeep maken? Wij zochten het voor je uit:
Stap 1: Doe oogbeschermers en beschermende handschoenen aan om de ogen en de huid veilig te houden, en giet de 200 gram loogzout en de 450 gram water in een glazen maatbeker. Dit is een delicaat proces dat gassen creëert die de longen, huid en ogen kunnen beschadigen, dus het is belangrijk dat je dit doet in een goed doorluchte omgeving. Plaats een glazen thermometer in de maatbeker om de temperatuur te meten. Maak dat de thermometer in zeer hete mengsels geplaatst kan worden zonder te breken.
Stap 2: Giet alle olijfolie in een pot, en warm het op in een fornuis op gemiddelde warmte. Het gebruik van pure olijfolie, in plaats van een mengsel van olijfolie, cocosnootolie en bijenwas, elimineert de benodigdheid van een dubbele boiler, en maakt het proces dus makkelijker. Plaats een andere glazen thermometer in de pot. Wanneer de 1,4 kg olijfolie en de 650 gram loogzoutwater allebei een temperatuur van 110 graden Fahrenheit bereiken, giet je voorzichtig het loogzoutwater in de olijfolie. Gebruik een lange lepel en meng het zeepmengsel voor ongeveer 30 minuten, of tot het mengsel dikker wordt. Het verdikken is belangrijk, opdat de zeep hard wordt in de vormen.
Stap 3: Giet het zeepmengsel voorzichtig in individuele zeepvormen. Het gebruik van individuele vormen in plaats van één enkele, rechthoekige vorm elimineert de nood om de zeep in verschillende stukken te snijden nadat het gestold is, en maakt het proces dus ook makkelijker. Plaats de vormen in een koele kamer, weg van het zonlicht, en laat ze daar staan voor ten minste zes weken om de zepen te doen stollen en om het loogzout bruikbaar te maken op de huid. Haal de zeepjes uit de vormen na zes weken, en gebruik ze om schoon te maken, of als cadeau.