Hoe yoghurt maken?
Hoe yoghurt maken? Wij zochten het voor je uit:
Stap 1: Maak vier glazen potten van 25 cl en hun deksels steriel door deze voor tien minuten in een pot gevuld met water te koken. Schakel de vlam uit, zet de deksel op de pot en laat alles afkoelen. Sla deze stap niet over!
Stap 2: Giet een kwart melkpak in een pot of in een bain-marie.
Stap 3: Warm de melk geleidelijk op en blijf continu roeren.
Stap 4: Stop met verwarmen wanneer de melk volgens de thermometer een temperatuur van tussen de 82 en 85 graden Celsius heeft bereikt.
Stap 5: Verwijder de melk van de verhitte kookplaat en laat deze tussen 40 en 43 graden Celsius afkoelen.
Stap 6: Voeg een kwart beker gewone yoghurt uit de winkel toe aan de melk en roer totdat de yoghurt opgelost is.
Stap 7: Giet de melk in de potten en sluit de deksels goed aan.
Stap 8: Laat de yoghurt tot ontwikkeling komen. De potten moeten warm blijven met een temperatuur van tussen de 40 en 50 graden Celsius. Plaats de potten in een pot of een andere bak gevuld met warm water. Bestudeer het water met de thermometer en voeg heet water toe indien nodig om de juiste temperatuur te behouden.
Stap 9: Controleer af en toe of de yoghurt al een gelei-vorm heeft gekregen. Dit kan tussen vier tot zes uur of zelfs langer duren.
Stap 10: Plaats de potten met yoghurt in de koelkast.