Hoe puree maken?


Hoe puree maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Schil de aardappels onder een lopende kraan en snij deze in drie delen. Plaats deze in een grote braadpan en giet genoeg water in de pan om de aardappels te bedekken. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor de aardappels om in de pan te kunnen bewegen. Voeg ongeveer 1 theelepel olijf olie toe aan het water.

Stap 2: Breng het water aan de kook op de hoogste kook stand en zet daarna de kook stand op het midden en laat het verder koken, terwijl je regelmatig roert ,voor ongeveer 30 minuten of totdat de aardappels zacht zijn wanneer deze doorprikt worden met een vork.

Stap 3: Haal het water van de kookplaat af en giet overtollig water af. Laat de aardappels in de braadpan staan en steek een staafmixer in het stopcontact. Voeg om te beginnen ongeveer een halve staaf boter en ongeveer een halve beker melk toe terwijl je op de middelste stand aan het mixen bent. Voeg geleidelijk de rest van de boter, melk en indien gewenst, zure room toe. Als de aardappels te papperig aanvoelen, voeg dan, een eetlepel per keer, meer melk toe.

STap 4: Plaats de aardappels in een stoofpan om deze op te dienen. Bedek de bovenkant met peterselie blaadjes en een klein beetje boter in het middel. Maak, indien gewenst, een jus als bijvoegsel.

Stap 5: Als de rest van het avondmaal nog een uur op zich laat wachten, bedek dan de aardappels in de stoofpan en houd deze warm inde oven op laagste stand.



1 Reactie

  1. Piet snot says:

    Voor puree mag je absoluut geen mixer gebruiken. Gebruik een grove stamper. Een puree moet grof geplet worden maar mag absoluut geen brei worden.
    Voeg stijfgeklopt eiwit eronder om een luchtige puree te verkrijgen.
    Gebruik roomboter ipv gewone boter om een nog smaakvollere tint.
    Natuurlijk kruiden met p&z en MUSKAATNOOT.
    — het eigeel kan je er naar wens ook ondermengen.

    Smakelijk

Plaats een reactie