Hoe pekelen?
Hoe pekelen? Wij zochten het voor je uit:
Stap 1: Bepaal de hoeveelheden zout en water dat je nodig hebt. De verhouding voor pekel is 1 kopje zout op 4 liter. Houd deze verhouding aan maar gebruik een kleinere hoeveelheid aangezien je voor kleinere porties vlees alleen de hoeveelheid pekel nodig hebt om het vlees te bedekken. Bijvoorbeeld, gebruik een half kopje zout per 8 kopjes water of een kwart kopje zout met vier kopjes water.
Stap 2: Meng het zout en water in een grote pan.Verwarm het mengsel totdat al het zout is opgelost. Laat het mengsel afkoelen voordat je voor het vlees gebruikt. Je kunt ook smaakmakers zoals knoflook, rozemarijn of peper toevoegen. Sommige recepten bevatten zelfs suiker.
Stap 3: Plaats een biefstuk in een grote plastic zak afgesloten met een rits. Giet genoeg pekel in de zak om het vlees volledig te bedekken.
Stap 4: Plaats de zak met het vlees en de pekel in de koelkast. Laat het pekel voor een uur in het vlees trekken.
Stap 5: Verwijder het vlees van de plastic zak met pekel, spoel het af met schoon water en klop het droog. Grill het vlees op dezelfde manier als je het normaal doet.