Hoe marmelade maken?
Hoe marmelade maken? Wij zochten het voor je uit:
Ingrediƫnten: Ui, koolzaadolie of plantaardige olie, suiker, zout, een grote pan (22 kwart), een siliconen spatel of een houten pollepel, specerijen/kruiden.
Instructies:
Stap 1 Was en pel je uien. Snij de uien in een beter beheersbare grootte door gebruik te maken van een fijne juliennesnijder. Leg ze aan de kant.
Je kan elke soort ui gebruiken wanneer je een hartig marmelade maakt. Deze getoonde uien zijn Spaanse uien, maar de Vidalia uien bevatten meer natuurlijk suiker en karameliseren mooi.
Stap 2 Zet de grote pan met een groot oppervlak op een laag tot gemiddeld vuur. Voeg de koolzaadolie of plantaardige olie toe en laat het op temperatuur komen.
Stap 3 Voeg de uien toe aan de hete olie. Blijf langzaam omslaan met je spatel voor een uitgebreide tijd. Dit proces helpt de uien uit te zuigen om de natuurlijke suikers en sappen eruit te halen.
Stap 4 Ga door met omslaan en kook de uien totdat ze op natuurlijke wijze helder zijn geworden. Voeg een beetje suiker en zout toe om overblijvend sap en overblijvende suikers in de groenten uit te logen. Zorg ervoor dat je op het vuur let en blijf de uien omslaan om te voorkomen dat ze verbranden.
Stap 5 Kook de uien totdat de natuurlijke pectine helpt het product te verdikken om een zoete, confituurachtige samenhang te creƫren.
Stap 6 Voeg specerijen of kruiden toe voor een extra smaakje. Je kan chilivlokken toevoegen aan de gekookte uien om het wat pittiger te maken. Of tijm voor een rijkere, hartige uimarmelade. Als je fijner kruiden gebruikt, wacht dan tot het product afgekoeld is voordat je het samenvoegt. Bijvoorbeeld, met een tomaatbasilicum marmelade voeg je de kruiden toe zodra de basis van de marmelade afkoelt.