Hoe maak je fondant?
Fondant kan je maken op volgende manier:
Stap 1. De benodigdheden
455 gram poedersuiker
1,5 afgestreken theelepel poeder gelatine
1,5 eetlepel glucosesiroop
2 theelepels glycerine
2 eetlepels water
Stap 2. De bereiding
Laat de gelatiner op een laag vuur in het water oplossen.
Voeg de glucose en glycerine toe en blijf goed roeren.
Haal de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe.
Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen.
Als de massa niet meer te roeren is, haal je het uit de pan halen en kneed er de rest van de suiker bij.
Bewaar de pasta luchtdicht.
Voordat je de fondant gaat uitrollen moet je hem altijd opnieuw doorkneden.
Smakelijk
ik heb een vraag gelatinepoeder waar kan je die kopen en is dat van varken gemaakt? en hoe kan je bijv andere kleuren aan je fondant geven?