Hoe maak je couscous?


Couscous kan je maken op volgende manier:

Stap 1. De benodigdheden

4 merguez worsten
2 lamskoteleten
1 gele paprika
1 wortel
1 courgette
1 grote ui
1 rode paprika
2 stengels van een selder
100 gram kikkererwten
250 gram gepelde tomaten uit blik
1 runds bouillonblokje
1 theelepel kaneel
verse koriander
couscouskruiden
couscous semoule
olijfolie
peper en zout

Stap 2. De bereiding

Snij de groenten in grove stukken en bak ze vervolgens een 5-tal minuten in wat olijfolie.

Laat het bouillonblokje oplossen in een kop heet water en blus de groenten af en toe met wat bouillon.

Kruid met kaneel, couscouskruiden en peper en zout.

Voeg nu de tomaten in blik toe en de overschot van de bouillon.

Laat alles zacht sudderen met het deksel op de pot.

Voeg er op het einde de kikkererwten aan toe en laat ze 1 minuut meesudderen.

Bak ondertussen het vlees gaar.

Doe het vrijgekomen vleesvocht bij de groenten.

Doe de semoule in een kom met wat zout en olijfolie.

Overgiet met heet water tot de semoule net niet onder staat.

Laat de semoule het water opnemen en roer er vervolgens in.

Schik het vlees op een schotel en kruid met wat verse koriander.

Schep in elk bord wat semoule, groenten en saus.

Smakelijk.



Plaats een reactie