Hoe maak ik stoverij?
Voor 4personen:
– 1kg250gr varkensstoofvlees of rundsstoofvlees, je kan dit ook elk de helft doen
– 1fles bruin tafelbier
– 1grote ui
– mosterd
– 1boterham
– bindmiddel (maizena express of maiszetmeel)
– azijn
Bereiding:
– Bak het varkensstoofvlees of rundsstoofvlees aan in wat vetstof tot dat die goed bruin ziet.
– Daarna voeg je de fijngesnipperde ajuin toe en laat dit even aanstoven.
– Neem 1boterham en smeer deze in met een dikke laag mosterd.
– Voeg dit toe aan het vlees en de ajuin.
– Kruid af met peper en zout.
– U mag een volledige fles bruin tafelbier aan het vlees toevoegen.
– Laat dit alles anderhalf uur op een klein tot matig vuurtje garen.
– Als u merkt dat u teweinig saus zult hebben mag u altijd wat water toevoegen.
– Om de saus te dikken neemt u een tas met wat water en doet u er wat maiszetmeel in en een goede scheut azijn.
– Meng dit alles goed en voeg dan beetje bij beetje al roerend aan de bereiding toe.
– U beslist zelf hoe dik u de saus wilt natuurlijk.
tafelbier? Donker Kasteelbier, ja!
Rodenbach is heel lekker om stoverij te maken. Ook voor konijn. En normaal voeg je de azijn toe om het vlees te helpen gaar worden tijdens het koken, niet nadat het al gekookt is.