Hoe maak ik Goulash?
Voor 4personen:
– 1kg250gr varkensstoofvlees of rundsstoofvlees of je kan dit elk de helft doen
– 2grote uien
– 5dikke wortelen
– 3paprika’s (rode, gele, groene)
– 1fles bruin tafelbier
– 1potje tomatenpurré
– bindmiddel (maiszetmeel)
– azijn
Bereiding:
– Bak het varkensvlees of rundsvlees aan in wat vetstof en dit totdat het mooi bruin ziet.
– Snij de ajuin fijn.
– Snij de paprika in zijn lengte in fijne slierten.
– De wortelen kan je met een aardappelschiller in mooie lange slierten snijden.
– Als het vlees mooi bruin ziet kan je al de groenten bij het vlees toevoegen.
– Voeg de tomatenpurré toe aan de bereiding
– Kruid af met peper en zout.
– Overgiet de bereiding met een volledige fles bruin tafelbier.
– Laat dit alles een anderhalf uur goed sudderen op een licht tot matig vuur.
– Als je merkt dat je teweinig saus gaat hebben kan je er altijd wat water aan toevoegen.
– Om de saus te dikken neem je een tas met wat water en voeg je er wat maiszetmeel aan toe en een scheut azijn.
– Meng dit geheel goed zodat je geen klonters hebt.
– Voeg dit beetje bij beetje toe aan de bereiding, de hoeveelheid hangt af van hoe dik je de saus wilt.