Hoe kook ik een zachtgekookt ei
- Breng water aan de kook ( op het fornuis of met de microgolf oven)
- Wanneer het water kookt plaats je je ei(eren) in de kom met kokend water
- Wanneer je een zachtgekookt ei wil hebben dan laat je het ei nu 4 minuten koken
- Na 4 minuten haal je het ei uit het water
Tips
- Wanneer je meerdere eieren tegelijk kookt kan de kooktijd iets langer worden, alles hangt af van de hoeveelheid eieren en de grootte van de kom.
- Wil je je eieren makkelijker kunnen pellen? Leg ze dan na het koken even in ijswater. Hierdoor kan je ze nadien makkelijker pellen.
Je moet er wel voor zorgen dat de eieren in de kookpot niet openspringen
Dit kan je voorkomen door de eieren één voor één op een soeplepel te leggen en deze zachtjes in de kookpot te leggen.
Je mag ze in geen geval tegen de bodem laten knotsen want anders komen er barsten in het ei.
De eieren mogen nooit uit de frigo komen als je ze wilt koken, maar moeten op kamertemperatuur in het water gelegd worden.
Om de eieren beter te kunnen pellen kan je ook een beetje zout bij het kookwater voegen.
De eitje aan de bolle kant doorprikken zodat de luchtbel stuk is. Beetje azijn in kookwater doen. De -op kamertemperatuur gebrachte- eitjes in het water leggen. Breng het water aan de kook en laat vanaf dan de eitjes 4′ zachtjes koken. Eitjes uit het water halen en onmiddellij
je kan ook azijn in het water doen dat maakt dat het ei ook niet gaat breken. En maken dat het water goed kookt, als de eieren breken stolt het eiwit sneller.
zorg er zeker altijd voor dat je het ei eerst met de bolle kant in het kokende water legt. Op die manier voorkom je dat het eitje onregelmatig kookt.
ik doe dat met een eierkoker makkelijker gaat het niet minder water zachter eitje
ik kook het ei gewoon knalhard ram hem tussen een brootje en vreeten maar!
groeten van boer biet.
amaai, zo een discussie rond eitjes :p echt basis mensen :d
Z’n eierkoker is handig. gaat ook snel en is makkelijk.
lekker!!!!!!!
Echt geen 4 minuten hoor, heb de eieren 5 minuten in koken water laten liggen en ze waren nog ‘rauw’
misschien wel basis, maar ben wel blij, want ik wist niet hoelang een ei in het water moest voor een zacht gekookt ei te bekomen! bedankt voor de tips iedereen 😉
ik laat water koken en leg er dan 6 eieren heel voorzichtig in, zodat de schaal niet breekt tijdens het koken. Als ik ze er na 7 minuten uithaal, is de dooier nog heel lichtjes liquide.
kim lemmen ben ik wel eens achter gekomen ziet er vies uit in zo pannetje xD