Hoe koekjes bakken?
Hoe koekjes bakken? Wij zochten het voor je uit:
1 ¼ kop zachte boter of margarine
¾ kop verpakte bruine suiker
½ kop geraffineerde suiker
1 ei
1 theelpl vanilla
1 ½ kop meel
1 theelpl bakpoeder
½ theelpl zout
1 theelpl kaneel
¼ theelpl noormuskaat
3 koppen havermout
Stap 1 Verwarm de oven op 375 graden F en bedek een paak bakplaten met bakpapier- of vet de platen in, of gebruik anti-aanbakplaten.
Stap 2 Klop de boter of margarine en de suikers samen in een grote mengkom totdat het romig is.
Stap 3 Voeg het ei en de vanilla toe en klop goed door.
Stap 4 Voeg samen het meel, bakpoeder, zout en de kruiden in een kleinere mengkom.
Stap 5 Voeg het meelmengsel toe aan het boter/margarinemengsel en meng goed door.
Stap 7 Laat het deeg met behulp van afgestreken eetlepels op het koekbakblik vallen.
Stap 8 Bak 8 – 9 minuten voor een taai koekje of 10 – 11 minuten voor een knapperig koekje.
Stap 9 Laat ze 1 minuut afkoelen op het blik, haal ze eraf en plaats ze op een rooster.
Stap 10 De koekjes compleet af laten koelen en bewaren in een goed afgeloten trommel.