Hoe kip bakken?
Hoe kip bakken? Wij zochten het voor je uit:
Stap 1 Voorverwarm de oven naar 175 graden.
Stap 2 Verwijder de ingewanden van de holte als je een hele kip gebruikt. Spoel de kip af onder koud
water. Maak het droog met keukenpapier en breng de kip op smaak (zowel binnen als buiten als je
een hele kip gebruikt) met zout en vermalen zwarte peper.
Stap 3 Plaats de kip in een koekenpan of een grote ovenvaste koekenpan, met de huid omhoog.
Smeer het in met olijfolie of doe wat marinade op de kip als je dat wil.
Stap 4 Bak het, onbedekt voor 1-1,5 uur, of totdat de huid goudbruin is en het vlees doorgekookt is.
Stap 5 Gebruik een thermometer speciaal voor vlees om de kip te controleren tegen het eind van het
koken. Wanneer de temperatuur aan de binnenkant 75 graden bereikt voor borstvlees, 80 voor dijen
(gemeten in het dikste stuk), dan is de kip klaar.
Stap 6 Kijk of het klaar is zonder een thermometer door in het dikste stuk van de dijen te snijden. Als
het vlees niet meer roze is en je ziet de sappen duidelijk lopen, dan is het klaar.
Stap 7 Laat een hele kip zo’n 10 minuten liggen voordat je begint te snijden.