Hoe jam maken?
Hoe jam maken? Wij zochten het voor je uit:
Stap 1: Bereid je favoriete vruchten of bessen voor door deze te wassen met water. Schud na het
wassen van het fruit voorzichtig het teveel aan water af.
Stap 2: Stamp de vruchten of bessen tot moes.
Stap 3: Vul vier kopjes met het pulp van de vruchten of bessen en plaats de inhoud in een grote
kookpan (4 liter)
Stap 4: Voeg een pakje pectine aan het koude fruit of bessen toe en breng het geheel aan de kook.
Blijf continu roeren zodat de inhoud niet verbrandt.
Stap 5: Wanneer het mengsel tijdens het koken zo dik is geworden dat het niet meer te roeren valt,
voeg dan tegelijkertijd vijf kopjes kristalsuiker toe.
Stap 6:Breng het mengsel opnieuw aan de kook en laat het precies 2 minuten lang doorkoken.
Stap 7: Verwijder de pan van het gas en giet het warme mengsel in schone containers.