Hoe granaatappel eten?
Hoe granaatappel eten? Wij zochten het voor je uit:
Stap 1 Was de buitenkant van de granaatappel met koud water om de schil van de vrucht schoon te spoelen.
Stap 2 Snijd een “X” aan de bovenkant van de vrucht, dichtbij de steel, met het mes. Snijd de schil van de granaatappel halverwege naar onderen van het vel van het fruit. Dit zal bijstaan in het pellen van de schil om bij de zaden te kunnen komen.
Stap 3 Plaats je duim in de “X” teken bij de steel en pel de schil van de granaatappel
Stap 4 Vul een mengkom voor drie kwart met water. Plaats de granaatappel voorzichtig in het water om te voorkomen dat de zaden een rommel veroorzaken terwijl je ze uit de binnenkant van de vrucht haalt.
Stap 5 Schep de zaden uit de granaatappel, met de zaadkant naar beneden richting het water. Doe de zaden in het water.
Stap 6 Verwijder overgebleven vlies van de granaatappel wat ik het water gevallen kan zijn gebruik makend van de vergiet.
Stap 7 Giet de kom met water en zaden door de vergiet. Plaats de gezeefde granaatappel zaden in een schaal.