Hoe fonduen?


Hoe fonduen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Plaats de fonduepan op een solide, vlakke en hittebestendig oppervlak dat stabiel is en buiten
het bereik van kinderen is.

Stap 2: Gebruik alleen gedenatureerde alcohol of vloeibaar aardgas dat speciaal voor de fondue
geoptimaliseerd is. Gebruik slechts 0.1 l van het vloeistof om te voorkomen dat de vlammen te hoog
zullen branden waardoor er brandgevaar ontstaat. Veeg vloeistof dat gemorst is meteen weg met
een natte doek. Zet de brander stevig in de fondue standaard.

Stap 3: Giet een vloeistof naar keuze in de pot. Gebruik olie of bouillon voor vlees en wijn voor kaas.
Plaats de pot boven op de brander en plaats op de pot een scherm dat voorkomt dat vet buiten de
pan schiet en iemand verbrandt.

Stap 4: Steek het middelste gat van de brander aan met een luciferhoutje en niet met een aansteker.

Stap 5: Pas de hoogte van de vlam aan met de hendel op de brander. Er zijn kleine gaatjes op de
deksel van de pan die de mogelijkheid geven om de blootstelling aan lucht te bepalen. Je kunt voor
grotere vlammen meer gaten open laten en voor lagere vlammen gaten dicht laten. Het is aan te
raden om de vlammen zo laag mogelijk te houden om het verschroeien te voorkomen.

Stap 6: Plaats per gast een fondue vork op tafel voor het plaatsen van vlees, kaas en fruit in de
fonduepan en om het voedsel naar voorkeur gaar te koken.

Stap 7: Plaats nadat je klaar bent met fonduen de deksel van de brander boven de vlam om deze te
doven en laat de fondue pot staan totdat deze volledig is afgekoeld.



Plaats een reactie