Hoe deeg maken?


Hoe deeg maken? Wij zochten het voor je uit:

1 1/4 kopje warm water

1 theelepel zout

plantaardige olie of olijfolie

3 ½ tot 4 kopjes gezeefd bloem

2 pakjes gedroogd gist

Stap 1: Sprenkel het gist is in een kom met het warm water en roer totdat het gist opgelost is.

Stap 2: Voeg de twee kopjes bloem toe en roer totdat het ingetrokken is.

Stap 3: Voeg de rest van het bloem toe en roer totdat het mengsel te stijf is om met eetlepel te
roeren.

Stap 4: Plaats het deeg op een oppervlak besprenkeld met bloem en kneed het deeg 10 tot 15
minuten lang, totdat het glad en elastisch is (Je kunt op onze site ook tips zoeken voor het kneden
vinden)

Stap 5: Verplaats het deeg naar een andere kom die ingevet is met een klein beetje olie. Draai de olie
in de kom rond zodat de bovenkant van het deeg bedekt is met olie.

Stap 6: Bedek de kom met plastic folie en plaats het 45 minuten lang, totdat het deeg gerezen is tot
ongeveer twee keer de oorspronkelijke grootte, op een warme plek

Stap 7: Zet de oven op de voorverwarm stand en warm de oven op tot 260 graden Celsius.

Stap 8: Gooi het deeg terug op het oppervlak dat besprenkeld is met bloem en druk het aan zodat
alle luchtbellen uit het deeg ontsnappen. Verdeel het deeg in tweeën en laat het een aantal minuten
staan.

Stap 9: Rol beide helften in een cirkel van 30 cm. De doorsnede van de cirkel hangt af van jouw
persoonlijke voorkeur voor de dikte van de pizza. De pizza zal een beetje uitzetten wanneer deze
gebakken wordt.

Stap 10: Verplaats het deeg naar een ingevette pizza pan, bakplaat of als je een pizza oven hebt,
naar een houten pizzaschep dat is besprenkeld met maïsmeel die naar de steenoven gebracht kan
worden.

Stap 11: Voeg saus, kaas en toppings naar keuze toe. Je kunt ook de buitenste randen van de pizza
korst insmeren met olijfolie.

Stap 12: Bak elke pizza 15 – 20 minuten lang, of totdat de korst goudbruin is en de kaas gesmolten is,
in de oven



Plaats een reactie