Hoe de lotto winnen?
Hoe de lotto winnen? Wij zochten het voor je uit:
Veel mensen zijn geobsedeerd door de vraag hoe ze dat moetenaanpakken. Het antwoord is nochtans simpel: door nu net die zes getallen op je lottoformulier in te vullen die bij de volgende trekking uit de
trommel gaan rollen.
De eigenlijke vraag is natuurlijk: hoe kom ik die cijfers te weten? Het antwoord hierop is weer heel eenvoudig: er is geen enkele manier om daarachter te komen. Anders waren alle waarzeggers, astrologen, kaartleggers, sterrenwichelaars al lang Lotto-miljonair, natuurlijk.
Wat je je wel kan afvragen is: hoe kan ik mijn cijfers zodanig aanpassen dat mijn kansen verhogen. Als je een lottoformulier invult met willekeurige cijfers heb je grosso mode één kans op vijf miljoen om te winnen. Niet veel dus. Je kan echter je winstkansen gevoelig verhogen door a: erin te geloven. Nagenoeg alle winnaars van grote Lotto-bedragen verklaren dat ze een rotsvast geloof hadden te zullen winnen. Dus dat is al een goede tip.
B: je kunt het ook mathematisch aanpakken. Gewoon door even de logica van de kansberekening toe te passen. Dat zit namelijk zo, de Lotto werkt met 42 balletjes met even zoveel getallen. Die hebben allemaal evenveel kans om uit de trommel te vallen. Het gemiddelde van de getallen 1 tot en met 42 is… 21,5. En hier gaat het om. Want dat is statistisch gezien de beste uitgangspositie. Om de meeste kans op winst te hebben, moet je er dus naar streven dat het totale gemiddelde van je zes cijfers rond de 21,5 schommelt.
Dat doe je als volgt:
Je telt je zes cijfers bij elkaar, en deelt de som vervolgens door zes. Het resultaat daarvan ligt best ergens rond de 21,5. Kijk maar eens de resultaten na van de vorige Lottotrekkingen en doe de test. Je zult zien dat het resultaat toch vaak in die omgeving te zoeken is. Er zijn natuurlijk keren dat er uitsluitend hoge getallen uit de trommel rollen, en dat het gemiddelde een pak hoger ligt. Ook kan het dat er bijna uitsluitend lage getallen uitkomen. Maar dat zijn uitzonderingen, hoor.
Nog een paar dingen die je zeker niet moet doen:
• Spelen met 1,2,3,4,5 en 6. Zoals we gezien hebben, ligt het gemiddelde van deze cijfers statistisch veel te laag. En als die cijfers uitkomen, ben je wellicht met een paar duizend spelers om mee te
delen. Geen goed idee dus.
• Figuren maken met je cijfers op het Lottorooster. Ook hier weer: vele duizenden doen dat met jou. Als zo’n combinatie uitkomt zul je weer met te velen moeten delen om een mooi bedrag te winnen.
Tot slot: blijf erin geloven en speel! Immers, wie niet meespeelt, maakt zeker geen kans om te winnen. Niet geschoten is tenslotte altijd mis.
Niet geschoten is altijd mis, maar niet goed mikken ook.
Daarom loont het om op basis van reeds gedane trekkingen op enige manier een statistiek aan te maken, waaruit afgelezen kan worden hoe de groep ballen die aan het lottospel meedoen zich gedragen.
Ik ben bezig met het schrijven van een boek, waarvan ik hoop dat het nog voor het einde van dit jaar gepubliceerd zal worden.
Daarin staan alle ins en outs van de lotto beschreven en ook het waarom van de minimale kans op het vallen van 1-2-3-4-5-6
Meent de schrijver dit???
Als je kansberekening erbij wil halen, lees je beter eerst een boek erover!
Het enige zinvolle dat in dit artikel staat, is dat je beter geen combinaties speelt die door vele anderen gespeeld worden. Niet omdat je winstkans verschillend zou zijn, maar omdat de eventuele winst dan onder meerdere spelers verdeeld moet worden.