Enkele tips om te besparen in de keuken


keuken

In dit artikel proberen we enkele tips mee te geven om te besparen in de keuken. In tijden van crisis zijn deze zeker welkom.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te koken. We hebben het klassiekere gasvuur, dan de elektrische kookplaat en tot slot de inductieplaat. Deze laatste geeft je de kans om te koken op een kortere tijd dan de voorgaande. Je kan dus besparen op je energierekening! Een inductieplaat aanschaffen is wel iets duurder, maar op lange termijn haal je dit er zeker uit.

Wat betreft het eten zelf kunnen we ook nog enkele tips geven:

Als je aardappelen aan het schillen bent, ben je toch bezig en kan je er ineens wat meer koken. De volgende dag kan je deze verwerken in een andere bereiding.

Je kan ook zorgen dat je wat groenten meekookt voor de volgende dag. Deze kan je dan bvb samen met je aardappelen in 1 pan warm maken. Een voorbeeldje is: op dag 1 eet je gekookte aardappelen met boontjes en biefstuk. Op dag 2 bak je de aardappelen, in dezelfde pan bak je spekblokjes, je doet de boontjes erbij, eventueel nog een tomaatje en een geklutst eitje erover. Een nieuwe maaltijd met restjes en zeker zo lekker!

Je kan ook sommige groenten de dag erna koud eten. Bvb bloemkool gekookt, de restjes eet je de dag erna koud op.

Door verschillende gerechtjes in 1 kom te maken kan je ook uitsparen op de energierekening. Zo kan je eens vaker een gerechtje klaarmaken in de wok, je doet hier je groentjes, rijst en vlees in. Hiermee kan je eindeloos variƫren. Je kan ook stoofpotjes maken, alles in 1 kom. En waarom niet eens de klassieke hutsepot van onze grootmoeder klaarmaken?

Je ziet, je kan volop variƫren en toch energiezuinig werken!



1 Reactie

  1. Willockx Chris says:

    belangrijk!!!

    Met INOX kookpotten kan je niet koken op en inductie kookplaat!!!

    grts

Plaats een reactie