Hoe vis bakken?


Hoe vis bakken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Gebruik een olie van hoge kwaliteit met een hoog smeltpunt. Vermijd olijf olie van de eerste persing (virgin olijf olie). Gebruik normale olijf olie of, voor het frituren met hoge temperaturen, light olijf olie. Andere typen olie zoals amandel olie kunnen gebruikt worden om een vernieuwende smaak te geven. Als je naar een goedkoop alernatief zoekt, is maïs olie een goede keuze.

Stap 2: Als de vis ingevroren is, dooi deze dan eerst uit. Gebruik lopend koud water of laat het in de koelkast staan voor een nacht.

Stap 3: Gebruik dunne fish filets. Voor het bakken in de pan geldt: des te dunner, des te beter. Het is gebruikelijk om een vis van 2.5 cm dik te gebruiken.

Stap 4: Je kunt paneermeel gebruiken als je dat wilt. Met basis ingrediënten zoals eieren, melk, broodkruimels en citroen zijn er talloze manieren om je vis klaar te maken.

Stap 5: Breng de olie op de juiste temperatuur. Afhankelijk van het gebruikte fornuis kun je de knop op gemiddeld of gemiddeld – hoog zetten.

Stap 6: Voeg een aantal vissen of stukken vis toe. Elk stukje vis moet genoeg ruimte hebben om op de boden van de pan te liggen en je moet deze gemakkelijk kunnen omdraaien.

Stap 7: Gooi de vis om wanneer de onderkant bruin begint te worden. De benodigde tijd verschilt ontzettend per soort vis maar het kan niet langer dan ongeveer vijf minuten duren om een vis te bakken.

Stap 8: Verwijder de vis uit de pan en plaats deze op een stuk keukenpapier. Dit verwijdert het overbodige olie.

Step 9: Breng de vis op smaak met kruiden. Gebruik zout, peper, paprika, citroen of andere kruiden die je wilt gebruiken.

Stap 10: Dien de vis op wanneer deze nog heet is.



Plaats een reactie