Hoe chocolademousse maken?
Hoe chocolademousse maken? Wij zochten het voor je uit:
Stap 1: Snij de chocolade in kleine stukjes met een mes en plaats deze in een kom geschikt voor het opwarmen in de magnetron. Zet de magnetron op het verwarmen voor 30 seconden en controleer hierna hoe ver de chocolade gesmolten is. Blijf iedere keer de magnetron op 30 seconden verwarmen zetten totdat de stukjes chocolade gesmolten zijn. Haal de chocolade uit de de magnetron.
Stap 2: Voeg de boter toe aan de gesmolten chocolade en meng totdat de boter ook gesmolten en ingetrokken in de chocolade is. Boter dat uit de koelkast gelaten is totdat het zachter geworden is in de kamer temperatuur smelt beter in de chocolade. Zet de gesmolten chocolade en boter weg tot later.
Stap 3: Breek een ei in een middelgrote kom en scheid de dooier van het eiwit. Doe hetzelfde voor de andere twee eieren. Zet de dooiers weg om later voor iets anders te gebruiken of gooi deze weg. Het gebruiken van gepasteuriseerde eieren vermindert het risico van salmonella door het eten van rauwe eieren.
Stap 4: Sprenkel de suiker over het eiwit terwijl je mixt met de mixer op de stand normaal tot hoog. Ga door met het kloppen van het eiwit totdat het mengsel dik is en harde punten beginnen te vormen wanner de kloppers opgetild worden.
Stap 5: Giet de volle room in een grote kom en klop deze met de elektrische staaf mixer totdat zachte pieken beginnen te vormen.
Stap 6: Neem de helft van het dik geworden eiwit en plaats deze in de kom met de chocolade. Meng deze met een rubberen spatel totdat deze volledig in elkaar gemend zijn en er geen witte strepen te zien zijn. Voeg daarna de rest van het eiwit toe terwijl je deze in elkaar roert totdat alles in elkaar gemengd is.
Stap 7: Lepel het chocolade mengsel in de kom met de room en meng deze voorzichtig in elkaar totdat de mousse geheel egaal is. Verdeel dit over vier bekers of kommen en plaats deze in de koelkast voor 30 minuten zodat de mousse zich steviger intrekt, of je kunt het meteen serveren.