Recept foie gras


Recept foie gras. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

50 cl water
300 g kreeft
zout
versgemalen witte peper
2 tl ongezouten boter
1 tl sjalot
6 cl Cointreau
6 cl kippenbouillon
1 sneetje wit brood
10 partjes mandarijn
2 verse takjes tijm

Stap 2. De bereiding

Pocheer de kreeft in 6 minuten in koken water.

Dit laat je uitlekken en vervolgens afkoelen in de koelkast.

Verwijder hierna de staart en de scharen van de kreeft.

De staart kun je in 4 stukjes snijden.

Vervolgens kruid je de foie gras en bakt deze aan alle kanten.

Op zacht vuur bak je de sjalotjes aan en blust deze met Cointreau.

Hierna wat bouillon erbij en laat dit inkoken (niet meer dan 40%)

Voeg de kreeft aan dit mengsel toe en laat het 30 seconden staan.

Maak een toast, leg hier de kreeft en foie gras op en garneer het met de saus.

Wat tijm en mandarijnpartjes erop en je foie gras gerecht is klaar.

Smakelijk!



Plaats een reactie