Recept ovenschotel
Recept ovenschotel. Wij zochten het voor je uit:
Stap 1. De ingrediƫnten
800 gram aardappelen
6 tal tomaten
1 kilogram gehakt
3 eetlepels ketchup
Stap 2. De bereiding
Maak puree van de gekookte aardappelen.
Bak het gehakt samen met ei, paneermeel en wat kruiden.
Roer regelmatig om en laat het geheel licht bruin worden.
Voeg op het eind drie eetlepels ketchup toe zodat het gehakt niet uitdroogt.
Neem de tomaten en snijd deze in fijne schijven.
Bak ze in wat boter gaar in een pan en voeg wat kruiden toe naar smaak, zoals basilicum, peper en zout.
Pak een kom, bij voorkeur een lange en grote kom en voorzie deze van een laag puree.
Daarover dient een laag gehakt, en vervolgens een laag tomatenschijfjes geplaatst te worden.
Daarover komt weer een laag puree. Voorzie de bovenkant van wat paneermeel en eventueel wat geraspte kaas.
Hierna mag het gerecht in de oven.
Voor de variantie kan in plaats van tomaat ook courgette of bloemkool worden gebruikt.
Smakelijk!