Hoe ei koken?
Hoe ei koken? Wij zochten het voor je uit:
Een ei koken! Moeilijk is het niet, maar je moet je wel bewust zijn van de tijd en de verschillende stappen.
Eerst en vooral doe je er aan goed om een gaatje aan de bovenkant van je ei te prikken zodat de ei niet zou barsten terwijl hij aan het koken is! Doe de ei in een kookpot met water en voeg er ook wat zout aan toe. Laat ze nu koken.
Als ze voldoende gekookt zijn naar je eigen wensen, neem je het ei en ga je er met koud water over heen, dit is belangrijk om het kookproces stop te doen zetten!
Ook goed voor de eieren is dat je ze ongeveer 30 minuten voor je ze kookt uit de koelkast haalt en ze laat komen op kamertemperatuur.
Wat betreft het aantal minuten dat je je ei laat koken zit het zo:
– 3 minuten om een heel zacht gekookt ei te bekomen
– 4 minuten voor een zacht gekookt ei
– 5 minuten voor een tussen de zacht en hard gekookt ei
– en 8-10 minuten om een ei hard gekookt te verkrijgen..