Dit is inderdaad (en vooral met de zomer in het vershiet) een veelgestelde vraag waarop veelzijdige maar vooral persoonlijke antwoorden worden op gegeven. Naar mijn mening, en na veel Mojito’s geproefd te hebben, ben ik tot volgend eindrecept gekomen:
– 5 cl cubaanse witte rum – een halve verse limoen – verse munt – rietsuiker – spuitwater – ijsklontjes
Eerst los ik enkele klontjes rietsuiker op in lauw water (de suiker lost maar moeizaam op in het ijskoude water van het glas) (ongeveer 100 gram suiker voor 100 gram water). Daarna snijd ik de halve limoen in schijfjes en stop ze samen met enkele takjes munt in het glas. Dan voeg ik de 5 centiliter cubaanse witte rum in een groot glas (ik heb 6 mojito-glazen op de kop kunnen tikken via vrienden maar vroeger bereidde ik de mojito in een glas van Hoegaarden). Hierna stamp ik met de achterkant van een houten lepel de limoen, munt en cubaanse witte rum samen zodat de smaken sneller vrijkomen en zich mooi mengen met elkaar. Hierna vul je heel veel ijs toe. Een heel vervelend karwei is het “crushen” van het ijs, oftwel fijn maken van het ijs. Het maakt dat alles meteen heel fris is (waarbij de gewone ijsklontjes “meer” tijd nodig hebben om in te werken op de volledige inhoud van het glas. Veel verschil is er niet, enkel meer of minder werk!) en het geeft meteen ook de typische look aan het drankje. Heel vervelend, ijs crushen, maar je kan je frustratie meteen uitwerken op een blok ijs in een propere plastic zak/handdoek en hameren maar! Tegenwoordig kan men al aan heel budgetvriendelijke ijscrusher raken in de handel, al weet ik niet of dit zo duurzaam is als men beweert. Hierna enkel nog spuitwater toevoegen tot je glas vol is.
Hoe dan ook, hopen een zwoele en warme zomer doen we allemaal, mojito drinken nu zeker ook (na dit recept…) en misschien in het vervolg een ijscrusher als cadeautip???
Het merk Bacardi heeft sinds kort kant en klare mojito! Echt lekker, enkel nog ijs, muntblaadjes en voor wie wil nog lemoen maar niet echt nodig en klaar is kees! Een echte aanrader en veel werk gespaard!!
Hebben onlangs op ons feestje alle kant en klaar mojito’s getest. Die van La Bonita mojito kwam er als beste uit, zeer snel en heel lekker. Bovendien 100% natuurlijk (geen bewaarmiddelen en kleurstoffen! Leuk feestje trouwens…
inderdaad, wij hebben ook net een mojitoparty georganiseerd, en hebben ook LA BONITA geschonken, tis de beste en dat hebben ze ook geweten, salsa tot in de vroege uurtjes en nog meer mojito….
‘Hoe maak je een Mojito?’
Dit is inderdaad (en vooral met de zomer in het vershiet) een veelgestelde vraag waarop veelzijdige maar vooral persoonlijke antwoorden worden op gegeven.
Naar mijn mening, en na veel Mojito’s geproefd te hebben, ben ik tot volgend eindrecept gekomen:
– 5 cl cubaanse witte rum
– een halve verse limoen
– verse munt
– rietsuiker
– spuitwater
– ijsklontjes
Eerst los ik enkele klontjes rietsuiker op in lauw water (de suiker lost maar moeizaam op in het ijskoude water van het glas) (ongeveer 100 gram suiker voor 100 gram water).
Daarna snijd ik de halve limoen in schijfjes en stop ze samen met enkele takjes munt in het glas.
Dan voeg ik de 5 centiliter cubaanse witte rum in een groot glas (ik heb 6 mojito-glazen op de kop kunnen tikken via vrienden maar vroeger bereidde ik de mojito in een glas van Hoegaarden).
Hierna stamp ik met de achterkant van een houten lepel de limoen, munt en cubaanse witte rum samen zodat de smaken sneller vrijkomen en zich mooi mengen met elkaar.
Hierna vul je heel veel ijs toe. Een heel vervelend karwei is het “crushen” van het ijs, oftwel fijn maken van het ijs. Het maakt dat alles meteen heel fris is (waarbij de gewone ijsklontjes “meer” tijd nodig hebben om in te werken op de volledige inhoud van het glas. Veel verschil is er niet, enkel meer of minder werk!) en het geeft meteen ook de typische look aan het drankje. Heel vervelend, ijs crushen, maar je kan je frustratie meteen uitwerken op een blok ijs in een propere plastic zak/handdoek en hameren maar!
Tegenwoordig kan men al aan heel budgetvriendelijke ijscrusher raken in de handel, al weet ik niet of dit zo duurzaam is als men beweert. Hierna enkel nog spuitwater toevoegen tot je glas vol is.
Hoe dan ook, hopen een zwoele en warme zomer doen we allemaal, mojito drinken nu zeker ook (na dit recept…) en misschien in het vervolg een ijscrusher als cadeautip???
Het merk Bacardi heeft sinds kort kant en klare mojito! Echt lekker, enkel nog ijs, muntblaadjes en voor wie wil nog lemoen maar niet echt nodig en klaar is kees! Een echte aanrader en veel werk gespaard!!
Hebben onlangs op ons feestje alle kant en klaar mojito’s getest. Die van La Bonita mojito kwam er als beste uit, zeer snel en heel lekker. Bovendien 100% natuurlijk (geen bewaarmiddelen en kleurstoffen! Leuk feestje trouwens…
inderdaad, wij hebben ook net een mojitoparty georganiseerd, en hebben ook LA BONITA geschonken, tis de beste en dat hebben ze ook geweten, salsa tot in de vroege uurtjes en nog meer mojito….